Digitalizacija veleprodaje


Razvoj mobilnih tehnologij in razcvet spletne prodaje odpirata nove priložnosti v poslovanju med podjetji. Svet stremi k digitalizaciji poslovanja, končno tudi v veleprodaji.
Številna podjetja namreč veleprodajo še vedno vodijo na zastarele načine – preko telefonskega ali email naročanja, s tiskanimi katalogi, z obrazci preko faxa itd. Končno obstaja boljša pot!

Edinet B2B za digitalizacijo veleprodaje


Edinet je spletna poslovna aplikacija za sodobno B2B poslovanje, ki pospešuje digitalizacijo podjetja in mobilnost poslovanja. Omogoča naročanje izdelkov, pregledovanje zgodovine naročil, oddajo reklamacij, mobilno naročanje za komercialiste na terenu, oddajo ponudb v trenutku pogajanj, analitiko za poslovno odločanje in še marsikaj.

Z Edinetom je poslovni ekosistem na voljo 24/7 saj je posebej prilagojen za mobilno uporabo. Nič več nerodnih prenosnih računalnikov, le pametni telefon ali tablični računalnik, in vaši komercialisti že lahko opravljajo svoje delo.


Kako smo digitalizirali veleprodajne procese za prodajo izdelkov za higieno


Poglejmo primer enega izmed vodilnih ponudnikov higienskih izdelkov v Sloveniji, ki dnevno sprejema velike količine naročil različnih poslovnih partnerjev. Ker je nabor izdelkov zelo obširen so potrebovali sistem preko katerega lahko svoje kupce izobražujejo o izdelkih in informirano sledijo naročilom, reklamacijam, ponudbam in vse omenjeno izvajajo na mobilnih napravah.

Edinet smo povezali z njihovim ERP sistemom, od koder črpa ključne informacije o poslovnih subjektih, pogodbenih cenikih, izdelkih in drugo. Obratno pa zapisuje opravljena naročila naravnost v ERP. Edinet elektronsko obvešča kupce o stanju njihovih naročil in tudi povezane skrbnike-agente. Ključno je to, da lahko sedaj njihovi kupci naročajo kadarkoli in kjerkoli ter imajo vpogled v svoje pogodbene cene, zgodovino naročil in odprte ponudbe.

In kaj pravi naročnik? 


„Mobilno naročanje je zelo pomembno za prodajni proces v samem podjetju, saj imamo na ta način na trgu vse informacije na enostaven način hitro dostopne. Z optimizacijo ni več „telefon efekta“, ko se vsakič, ko nekomu poveš, nekaj popači. Gre za eksaktnost informacij. Občutek pri uporabi Edineta je zelo dober, tudi stranke so ga sprejele z odprtimi rokami, saj niso več odvisne od našega urnika, mi nismo odvisni od zasedenosti telefonske linije, informacije imamo takoj. Super je!“
Aleš Kraševec, skrbnik ključnih kupcev, SURF d.o.o. Portorož


Prednosti digitalizirane veleprodaje


Edinet je rešitev s katero bodo ključni poslovni procesi postali jasnejši in bistveno hitrejši. Porabljeni čas za izvedbo naročila na terenu je lahko vsega 2-3 minute in sistem bo že v naslednjem trenutku sporočil skladiščnemu programu, katere artikle je potrebno pripraviti in oddati v odpremo. V dobro organiziranem informacijskem toku se skrivajo izjemni prihranki v času in denarju. Hitrost obrata zaloge se prav tako poveča, saj lahko s kvalitetno integracijo vašega ERP sistema (ODOO, iCenter, Pantheon,…) vaši kupci naročila oddajo do zadnje minute pred dostavno službo.

S tem, ko omogočate vašim partnerjem dostop do informacij na spletu, lahko tudi zagotovite, da so vsi podatki vedno posodobljeni in ni navzkrižnih informacij med verzijami katalogov in tehničnih listov. To razbremeni tudi vaše komercialiste na terenu, ki lahko gradijo boljše poslovne odnose, kar se pozna tudi v številkah. 


Želite tudi vi optimizirati vaše poslovne procese?


Izpolnite spodnji obrazec!

...

Več na www.edinet.si 


Članek je bil pripravljen za revijo Računalniške novice, številka 21, datum izdaje 10.11.2016

Kristina Jug

Vodja marketinga
vse zgodbe tega avtorja

Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene