Obvestilo: Davčne blagajne


Januarja je po zakonu postala obvezna uporaba davčnih blagajn, kar velja tudi za spletno prodajo!
Pojem sistema davčnih blagajn se uporablja za postopek davčnega potrjevanja računov, ki ga ureja Zakon o davčnem potrjevanju računov (v nadaljevanju ZDavPR). 

Vsi zavezanci še niso vključeni v sistem, dnevno pa se davčno potrdi že preko 2 milijona računov. 

V skladu z zakonom je potrebno davčno potrditi vsak račun, ki je plačan z gotovino. Davčno potrjevanje računov je pridobitev enkratne identifikacijske oznake računa od davčnega organa za vsak račun, plačan z gotovino, ki predstavlja potrdilo, da je bil ustvarjen promet pri gotovinskem poslovanju prijavljen davčnemu organu v dejanskem obsegu in ga zato ni mogoče naknadno prirediti z namenom utaje davka. 

Zakon tudi opredeljuje, da mora vsak subjekt, ki posluje z gotovino, svoj prodajni prostor opremiti z obvestilom o obveznosti izdaje računa, ki izgleda tako:

davcne blagajne 02

To velja tudi za SPLETNO PRODAJO, oz. spletne trgovine. Zato mora zavezanec obvestilo objaviti na svoji spletni strani, kjer lahko kupec opravi spletni nakup oziroma naročilo spletnega nakupa.


Če vaša spletna trgovina še ni opremljena s tem sporočilom priporočamo, da to nemudoma storite.

Lastniki Editor spletnih trgovin boste potrebne informacije prejeli na svoj e-poštni naslov.


Še nimate urejenega sistema za davčne blagajne? Preverite našo celovito ODOO ERP rešitev, ki je prilagojena slovenski zakonodaji in spletnemu poslovanju.


Kristina Jug

Vodja marketinga
vse zgodbe tega avtorja

Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene