OBVESTILO O PREHODU NA NOVE STREŽNIKE


Za zagotavljanje višje varnosti vaših spletnih strani, jih selimo na nove strežnike.
Leto 2018 bo leto informacijske varnosti. Ob vse pogostejših spletnih zlorabah in vse bolj perečem tveganju za vdore, smo se tudi na EDITOR-ju odločili narediti korak naprej k zagotavljanju stabilnega in varnega spletnega poslovanja naših poslovnih partnerjev.

Zato vas obveščamo, da smo začeli z aktivnostmi selitve vseh pri nas gostujočih spletnih rešitev na nove strežnike.

Na splošno so ob prehodu na nove strežnike predvidene naslednje tehnične izboljšave:

  • Posodobitev urejevalnika myPortal na zadnjo različico
  • Prehod na višjo različico PHP-ja, kar bo vplivalo na hitrejše delovanje strani
  • Spreminjanje načina pošiljanja obrazcev iz navadnega na varno pošiljanje preko SMTP* s TLS
  • Dodajanje nove varnostne Google captcha kode na obrazce, kar zmanjšuje možnost spama na obrazcih
  • Vklop varnostnih filtrov, ki zmanjšujejo možnosti vdorov

KAKO BO POTEKAL PREHOD NA NOVE STREŽNIKE IN KAJ MORAM STORITI?


Vsako spletno rešitev pred prehodom preverjamo, ali ima posebnosti, ki lahko vplivajo na prehod. Tehnične izboljšave na spletnih rešitvah brez posebnosti se izvajajo v sklopu skrbniških ur.

Prehod starejših spletnih strani, ki so bile izvedene v prvih verzijah CMS Moj portal, ali ki imajo razvite specifične funkcionalnosti, ki jih bo ob prenosu potrebno predelati, obravnavamo individualno - pripravili bomo analizo potrebnih dodatnih del in se z vami uskladili individualno pred začetkom del.

Naročniki, katerih spletne strani samo gostujejo brez skrbništva, bodo prejeli ponudbo za dodelavo z ovrednotenim številom ur, glede na kompleknost strani in specifične funkcionalnosti. V kolikor tehničnih izboljšav ne želite izvesti, bomo zaradi zagotavljanja varnosti strani v vsakem primeru prenesli, vendar bomo ob tem izklopili funkcionalnost, ki vplivajo na varnost le-te (pošiljanje obrazcev, prijava na mailinge, itd.).

*SMTP: POŠILJANJE SISTEMSKIH SPOROČIL IZ MYPORTAL


Vedno več dohodnih poštnih strežnikov posodablja varnostne mehanizme in v zadnjem letu opažamo, da približno 10% poštnih sporočil poslanih preko »stare metode pošiljanja« (namesto SMTP) ne pride do naslovnika. Ta trend se iz meseca v mesec povečuje, kar iz poslovnega vidika pomeni, da je vedno več priložnosti stika s potencialnimi strankami izgubljenih.

Za varno pošiljanje sistemskih in drugih mailov iz spletne strani, predvsem pa zaradi zagotavljanja pravilne dostave sistemskih sporočil, uvajamopošiljanje preko SMTP strežnika.

Uporabniki myPortal CMS imate možnost pošiljanja sistemskih poštnih sporočil tudi preko svojega ali alternativnega poštnega SMTP strežnika. V kolikor želite sistemska sporočila pošiljati preko svojega poštnega strežnika, nam čimprej zagotovite podatke vašega strežnika (poštni naslov, naslov strežnika, uporabniško ime, geslo in vrata).

Naročnikom, ki imajo pri nas poštne račune ali naročnikom skrbniških paketov, ki ne morejo zagotoviti pošiljanja preko alternativnega SMTP strežnika, bomo odprli nov poštni račun za namen varnega pošiljanja spletne pošte. Če je kvota poštnih računov znotraj skrbništva presežena,se bo ta dodaten poštni račun obračunal mesečno po veljavnem ceniku.

POŠILJANJE E-POŠTNI MARKETING SPOROČIL IZ MYPORTAL


Pošiljanje mailingov iz Myportala prenašamo na poseben poštni strežnik, ki je namenjen izključno masovnemu obveščanju in omogoča hitro pošiljanje večjega števila poštnih sporočil iz željenega poštnega naslova.

V prihodnje bomo podrobneje spremljali dejansko število poslanih mailov na mesečni /letni ravni in vam ponudili najprimernejšo rešitev masovnega obveščanja.

DODATNE REŠITVE ZA VEČJO VARNOST SEDAJ UGODNEJE!


Prehod na nove strežnike je idealna priložnost, da tudi sami poskrbite za večjo varnost vaše spletne strani, ter boljšo uporabniško izkušnjo za vaše obiskovalce.

Ob tem vam ponujamo možnost ugodnejšega zakupa rešitev, ki pozitivno vplivajo na varno in zanesljivo delovanje vaše strani:1. Prehod na domeno HTTPS:// z varnim SSL certifikatom

Varna https povezava je danes nujna za vse strani, ki imajo implementirano izmenjavo občutljiv podatkov, kot so spletna plačila, kartice, kontaktni obrazci in tudi prijava na e-novice. Danes že brskalniki obiskovalce med uporabo vaše strani obvestijo, ali so na varni https povezavi, ali povezava ni varna, zato vsem priporočamo nadgradnjo na https. Od junija 2018 bo https obvezen za vse spletne strani. Več o tem lahko preberete v našem članku tukaj >


2. Zamenjava spremljanja analitike iz myPortal na Google Analytics

Nekatere spletne strani imajo še vedno omgočeno spremljanje statistike znotraj CMS myPortal. Ker je to zastarelo in upočasnjuje vašo spletno stran, bomo myPortal statistiko ukinili, namesto tega pa priporočamo prehod na statistiko Google Analytics, ki nudi širok nabor statističnih podatkov, spremljanje statistike v realnem času in in-depth podatke o vaših obiskovalcih.

Kontaktirajte nas za več informacij!


Za dodatna pojasnila in naročila prosimo kontaktirajte:

email: #EM#696f646c4460626e7c6678257f64#EM#

telefon: 082 001 770

Kristina Jug

Vodja marketinga
vse zgodbe tega avtorja

Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene