Odoo Experience 2023 - Doživeti Odoo


Med 8. in 10. novembrom 2023 je Bruselj Expo gostil konferenco Odoo Experience 2023, ki se je je udeležila tudi naša Odoo ekipa in se polna vtisov in elana vrnila z delovnega potovanja.

Kaj je Odoo Experience?


Odoo Experience je vsakoletni dogodek, ki ga organizira Odoo in združuje na enem mestu tisoče članov in partnerjev, kupcev in pristašev odprtokodnih tehnologij. 

Na tridnevnem dogodku Odoo predstavi aktualne novosti, prav tako pa strokovnjaki širom sveta predstavijo svoje izkušnje, najboljše prakse, poslovno rast, ter druge govore in ideje.

Na voljo je tudi sejemski prostor, kjer lahko zainteresirani predstavijo svojo ponudbo ter sklepajo nova strokovna poznanstva.

odoo experience 2023 3Editor & Odoo 


V Editorju v ospredje postavljamo znanje in kompetence naše ekipe, ki pokriva širok obseg področij in paleto znanja. Naša #odoo ekipa je  certificirana za Odoo v12, v13, v14, v15 in v16, kar je dokaz naše predanosti in vlaganja v poznavanje Odoo-ja. 

Svoje znanje in kompetence krepimo tudi na tovrstnih dogodkih, kjer se spoznamo z novostmi in z drugimi strokovnjaki izmenjujemo izkušnje.

Letos se je tako v Bruselj na konferenco Odoo Experience 2023 podala tudi štiričlanska Editor ekipa ter se udeležila dogodka, ki ga kot Odoo Zlati Partnerji pač ne gre zamuditi. 

odoo experience 2023 2
Levo Tomaž Jug, direktor Editor in desno:Fabien Pinckaers, direktor in ustanovitelj Odoo


Odoo 17 novosti


Odoo je na konferenci predstavil novo verzijo Odoo 17 in vse novosti, ki jih prinaša. Med te sodijo:

Nova podoba (GUI – Graphic User Interface)

Odoo 17 predstavlja popolnoma novo UI podobo, z izpopolnjenimi ikonami in svežimi barvami v moderni izvedbi, ki izboljšuje uporabniško izkušnjo. Uporabniki si lahko svobodno personalizirajo svoj Odoo Home screen in reorganizirajo vrstni red ikon aplikacij s preprosto drag-and-drop funkcijo.
Poleg svetle teme bo na voljo tudi „dark mode“ oziroma temna tema.

Odoo 17 1

AI asistent ChatGPT

Odoo je integriral ChatGPT, in sicer tako za uporabo v klepetu, kot tudi znotraj drugih aplikacij. Tako si lahko pri pripravi vaših besedil sedaj pomagate z umetno inteligenco, ki vam lahko pomaga pri, npr. pripravi mailing sporočil, besedil za spletno stran, prevodih besedil in podobno. 

Nativna Whatsapp integracija

Odoo razširja uporabniško izkušnjo komunikacije preko standardnega e-mail ali sms ter dodaja Whatsapp komunikacijo nativno znotraj klepetalnika. Tako vas lahko kupci enostavno kontaktirajo preko aplikacije Whatsapp, vi pa sporočilo prejmete naravnost v Odoo, prav tako pa lahko morebitne leade iz klepeta nato enostavno preneste v vaš CRM.

Dodelan Knowledge App

Svoje članke in beležke lahko sedaj prilagajte in predstavite na različne načine, npr. v seznamih, kanban view, in koledarju. Tako imate še boljši nadzor in vpogled v vašo bazo znanja.

Nov vmesnik za delo v proizvodnji (in v kuhinji) – Shop floor

Znotraj tega vmesnika lahko enostavno sledite in zaključujete proizvodna naročila.

Nov iskalnik po seznamih

Z novo verzijo Odoo iskalnik postavlja centralno ter združuje na eno mesto tudi podmenuje „Filter“, „Združi po“ in „Priljubljeni“. Tako zagotavlja še lažje in bolj učinkovito iskanje, ter prihranek časa.

PWA namesto Appa

Z Odoo 17 je dostop do Odoo PWA olajšan preko bližnjice za pametni telefon. Odoojev razvojni oddelek je raziskal metodo bližnjice, ki uporabniku omogoča hitri dostop do pomembnih aplikacij znotraj njihove Odoo implementacije.

Hitrejše ustvarjanje ponudb s katalogom

Priprava ponudb je v Odoo 17 še enostavnejša! S pomočjo novega kataloga izdelkov lahko tudi na terenu mimogrede izberete želene izdelke iz kataloga, uredite količine in prilagodite vaš prodajni nalog

Dodelan POS za gostince

Za gostince je še posebej zanimiv prikaz naročil v kuhinji (Preparation Display with Kitchen Screen). Ta prikazuje naročila v realnem času, uporabnikom prijazen zaslon na dotik, prilagodljive stopnje, ter hitre filtre, ki omogočajo še boljši nadzor nad naročili. Različne skupine lahko nadzorujejo svoje specifične naloge.

POS: self-service naročanje

Še boljša uporabniška izkušnja za vaše kupce, predvsem primerno za gostince! Kupci lahko pri mizi skenirajo QR kodo, kar jim pokaže nabor izdelkov (menu), in s par kliki že oddajo svoje naročilo in tudi izvedejo plačilo, kar preko pametnega telefona ali tablice.

Novi data moduli za branže (Industry Library)

Novi modul ima na enem mestu izbrane aplikacije in template po branžah (npr. za frizerske salone, bare, odvetnike, …. ) , kar vam pomaga še hitreje začeti z delom. Odoo Experience 2023 - Opening Keynote - Unveiling Odoo 17Nadgradnja in migracija na Odoo 17


Nova Odoo verzija bo v online obliki na voljo kmalu, za slovenske stranke na .sh platformi, pa bo na voljo predvidoma v prvi polovici naslednjega leta.

Nagradnja pride v poštev za obstoječe uporabnike, ki imajo trenutno starejšo verzijo Odoo in želijo preiti na Odoo 17.

Migracija pa za vse, ki spreminjajo vrsto gostovanja, torej iz on premise, self-hosted verzije na Odoo.sh (hosted by Odoo).

Odoo zagotavlja podporo le za zadnje 3 verzije programa, zato je vedno priporočljivo pravočasno preiti na novo verzijo, prav tako z nadgradnjo pridobite nove funkcionalnosti, ki vam omogočajo lažje in boljše vsakodnevno poslovanje.

Nadgradnja na novo verzijo je sicer lahko nekoliko zakomplicirana in  predvideva številne korake, ki jih je potrebno upoštevati, saj gre za kompleksno rešitev, ki nudi številne kostumizacije.


Z Editorjem na Odoo!


Odoo je danes vodilni odprtokodni CRM ERP, ki podpira vse vidike poslovanja podjetja. Je torej CRM informacijski sistem za podporo prodaji.

V Editorju razvoj Odoo-ja spremljamo od samih začetkov. Že več kot 10 let razvijamo Odoo rešitve, prilagojene za slovenski trg in slovensko zakonodajo, npr. davčna blagajna, potni nalogi, e-računi in avansi.

Maja letos smo tudi pridobili status Zlatega Partnerja (Odoo Gold Partner) in se tako pridružili 7% najboljših Odoo partnerjev na svetu!

S ponosom sodelujemo z Odoo, saj nam njihova integrirana poslovna platforma omogoča izjemno učinkovitost in optimizacijo procesov za naše stranke. To partnerstvo nam omogoča nuditi celovite rešitve za različne poslovne potrebe.

Če razmišljate o prehodu na Odoo ali potrebujete več informacij, ne oklevajte. 
Smo vaš zanesljivi partner za implementacijo Odoo z več kot 10 let izkušenj! 

Stopite v stik z nami na #EM#696f646c4460626e7c6678257f64#EM# ali pokličite 082 001 770 za nasvet in pogovor.

Tomaž Jug

Zgodba Tomaža Juga, direktorja spletne agencije Editor, je še ena prepričljiva zgodba o tem, kaj se zgodi, ko se združijo prirojen talent, strastno zanimanje, vztrajnost, marljivost ter zaupanje. Uresničijo se sanje. Resničnost pa lahko postane celo še boljša od sanj, če je v igri še prava mera podjetnosti ter sposobnost zaznavanja in izkoriščanja pravih priložnosti.
vse zgodbe tega avtorja

Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene