Prodajajte izdelke na spletu


Splošna uporaba interneta strmo narašča, prav tako pa se vsako leto povečuje tudi delež opravljene prodaje po spletu. Tudi v Sloveniji imamo številne uspešne spletne trgovine (enaA, mimovrste,...), za prodajo preko spleta pa vam ni potrebno biti veliki. Dovolj je že en izdelek in kakovostno izdelana spletna trgovina.

Spletna trgovina sodi med sodobne prodajne poti in je postala nepogrešljiv sestavni del vsakdanje prodaje. Spletna trgovina vam omogoča konkurenčnejše cene in večji dobiček v primerjavi s klasično trgovino.

Večina kupcev, ki se odloča za nakup določenega izdelka ali storitve, se odloča v okviru treh dejavnikov: cena, priročnost in dostopnost informacij. Spletna prodaja omogoča širok nabor in hiter dostop do potrebnih informacij, konkurenčne cene in priročno nakupovanje – ob katerikoli uri iz domačega naslonjača.

Prednosti spletne prodaje


Odločitev za prodajo preko spleta prinaša lastniku in kupcem številne prednosti, med drugim:
  1. Dodaten prodajni kanal; spletna prodaja vam lahko prinese dodatna naročila, ki dopolnjujejo vašo redno prodajo, saj se tako lahko približate tudi oddaljenim kupcem, ki si sicer zaradi razdalje ne morejo privoščiti obiska vaše prodajalne.
  2. Konkurenčne cene zaradi nižjih stroškov; spletna prodaja namreč ne zahteva prodajalne, kjer razstavljamo blago, prav tako tudi ne prodajalcev, ki to blago razkažejo kupcem in opravijo prodajo. Dovolj je skladišče (možno pa je tudi brez skladiščenja, v kolikor sproti dostavljamo naročene izdelke – od dobavitelja do kupca) in nekaj zaposlenih, ki procesirajo naročila. 
  3. Priročnost; kupcem ni potrebno zapravljati časa s potjo, iskanjem prostega parkirnega mesta in obiski različnih prodajaln za primerjavo cen. Vso ponudbo lahko preverijo iz lastnega naslonjača, primerjajo cene in pogoje v spletnih trgovinah in z le nekaj kliki opravijo nakup, blago pa jim dostava pripelje na dom! Tako ni pomembno, kje ima vaše podjetje sedež – kupce lahko imate  iz celotne Slovenije pa tudi drugih držav.
  4. Dostopnost informacij; današnji potrošniki so zaradi interneta in hitrega dostopa do informacij zelo dobro obveščeni. Nakupovalne navade se spreminjajo in kupci radi preverijo vse kaj drugega, kot le ceno izdelka. Tako na spletu preverijo pogoje nakupa, garancijo, dostavo, prav tako pa mnenja drugih kupcev in njihovo zadovoljstvo z izdelkom. Zato morajo biti vaši izdelki tudi na spletu primerno predstavljeni, kupcu pa mora biti na voljo dovolj informacij, da se lahko odloči za nakup.

Kaj naj vsebuje spletna trgovina?


Vsaka dobra spletna trgovina bo svojim kupcem jasno predstavila vse potrebne informacije, prav tako pa tudi podrobne opise izdelkov, slikovno gradivo, lahko tudi video predstavitve izdelkov, kupcem bo omogočila podati mnenje na svoje izdelke ali jih oceniti, ter jim nudila enostaven nakup in različne možnosti plačila (predračun, po povzetju, kartice, PayPall, Moneta,...). Dobra spletna trgovina nudi kupcem vse to in še več. 

Pomembni elementi vsake kakovostne spletne trgovine so tudi:
  • jasne in nedvoumne informacije, tako o izdelku in ceni, kot o pogojih nakupa
  • pogoji poslovanja, informacije o varovanju osebnih podatkov, dobro predstavljen nakupni proces, od možnosti plačil, preko dostave do podatkov o vračilu izdelkov in uveljavljanju garancije
  • spletna trgovina mora obvezno jasno prikazati kontaktne podatke prodajalca (telefon, e-mail, naziv in naslov podjetja, davčna številka, TRR), kamor lahko kupec enostavno kontaktira prodajalca

Najpomembnjši element spletne trgovine pa je zagotavljanje VARNOSTI. Kupec, ki naše spletne trgovine ne dojema kot varne, pri nas ne bo nikoli opravil nakupa. Varnost kupcu v spletni trgovini zagotavljamo z jasnimi informacijami, pravno formalno urejenim delovanjem naše spletne trgovine, uporabo splošno priznanih plačilnih metod in predvsem tako, da izberemo varen in preizkušen plačilni sistem z varnostnim certifikatom.

Želite prodati?


V kolikor tudi vas mika, da bi preizkusili nov - spletni prodajni kanal, je mogoče spletna trgovina pravšnja za vas. Ne ustrašite se, da morda nimate primernega izdelka! Danes se preko spleta uspešno prodaja marsikaj – od bele tehnike, pohištva in elektronike pa vse do oblačil, nakita, pisarniškega materiala, sadja in zelenjave!

Če se želite pogovoriti o možnostih prodaje vaših izdelkov po internetu, nas lahko pokličete na 082 001 770 ali nam pišete na #EM#696f646c4460626e7c6678257f64#EM# in svetovali vam bomo najprimernejšo rešitev!

Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene