Turistična agencija Intelekta


Intelekta organizacira in prodaja vse vrste turističnih aranžmajev, na področju letovanj v Sredozemlju, jezikovnih potovanj in wellnessa pa so ena izmed vodilnih družb v regiji Alpe Adria.

NAROČNIK: 

Intelekta je srednje veliko, družbeno odgovorno podjetje, v katerem se že od same ustanovitve trudijo biti drugačna in inovativna, predvsem pa poštena turistična agencija. Ukvarjajo se z organizacijo in prodajo vseh vrst turističnih aranžmajev na področju letovanj v Sredozemlju, raznih potovanj in izletov, križarjenj ter wellness ponudbe. Na prvo mesto postavljajo osebnostno rast in srečo njihovih potnikov ter zaposlenih v podjetju, zato vedno stremijo k izboljšavi njihovih storitev tako na potovanjih kot na sami začetni rezervaciji le-teh. 
 

IZZIV:

  • celostna prenova oblikovne podobe s poudarkom na prilagoditvi za mobilne naprave
  • hitro in pregledno urejanje cen, kjer imajo zaposleni možnost spreminjanja cen določenih terminov in last minute ponudb na hiter, enostaven in pregleden način
  • sinhronizacija kapacitet, ki obiskovalcem spletne strani ob rezervaciji določenega termina ali oddaji povpraševanja omogoča pregled zasedenosti sob in letov na določene izbrane destinacije in termine.

REŠITEV:

Informacijski CMS sistem MyPortal zaposlenim omogoča, da na enostaven in pregleden način lahko urejajo in spreminjajo cene in ponudbe aranžmajev, letov in wellness ponudb, ki se prikakujejo na spletnih straneh. Zaposleni lahko dostopajo do pregleda booking rezervacij obiskovalcev spletne strani, katerih imajo možnost tiska ali pošiljanja na e-mail naslov za nadaljnje urejanje. V sistem smo vključili uvoz celotnega cenika, kateri se vsako leto spreminja, na podlagi le-tega pa se samodejno nastavi celotna ponudba. To je rešitev, ki je po meri razvita okrog poslovnega modela naročnika in omogoča naročniku da brez spremembe načina dela lahko hitro posodobi celoten cenik.

Da imajo obiskovalci spletne strani omogočen preprost način rezervacij potovanj, MyPortal periodično pregleduje razpoložljive kapacitete letovišč, sob in letov v Intelektinem informacijskem sistemu. Ker pa v poletnih konicah beleži Intelektina spletna stran na tisoče obiskovalcev dnevno, smo postavili sistem, ki razbremenjuje Informacijski sistem Tura teh poizvedb. Razpoložljivosti posameznih terminov se namreč shranjujejo na spletni strežnik, tik ob rezervaciji pa se še enkrat preveri razpoložljivost  za vsak izbrani termin. Na podlagi tega, spletna stran izračuna ali je razpoložljivost kapacitet na izbrani termin, ki si ga je obiskovalec spletne strani izbral še na voljo ali ne in omogoča rezervacijo z minimalno možnostjo napak.

Celovitega redesigna je bila deležna tudi vizualna podoba spletnega mesta. Z uporabo sodobnih spletnih knjižnic, ki omogočajo ti. responsive web design, smo zgradili spletišče ,ki se prilagaja vsem sodobnim napravam, obenem pa prinaša prečiščeno podobo in poudarek na vsebinah.

KONČNI REZULTAT:

V Editorjevem razvojnem oddelku smo z integracijo MyPortala omogočili, da Intelektini zaposleni enostavneje in hitreje urejajo vsakodnevne last minute ponudbe in cene aranžmajev za vsak terminih posebi. Poskrbeli smo za avtomatiziran proces booking rezervacij, tako da je obiskovalcem spletne strani ponujena izboljšana izkušnja rezervacij potovanj in preglednejša razpoložljivost hotelov in letov. Uporabniška izkušnja je enostavna in prijaznejša, Intelektino spletno prisotnost pa smo ponovno dvignili med najboljše v regiji.

Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene