Unikaten.si


Spletna tržnica unikatnih izdelkov ponuja prostor, kjer se srečajo domači ustvarjalci in kupci njihovih izdelkov.

NAROČNIK:

Unikaten.si je prvo slovensko stičišče za prodajo in nakup ročnih izdelkov domačih ustvarjalcev. Inovativna ideja povezovanja ponudbe in povpraševanja omogoča domačih ustvarjalcem, da na spletni strani odprejo čisto svojo malo trgovinico in v njej ponudijo svoje unikatne in doma narejene izdelke za prodajo. Obiskovalci strani pa lahko te izdelke kupijo ali z brskanjem po straneh pridobijo nove ideje za DIY ustvarjanje.

IZZIV:

Izdelava spletne trgovine v trgovini, kjer imajo ustvarjalci možnost prodajanja njihovih ročnih, unikatnih izdelkov ter povezava prodajalcev in kupcev na enem mestu z enostavnim in varnim nakupno/prodajnim procesom. Trgovinice potrebujejo enostavno urejanje in dodajanje izdelkov, brez zapletenih prijav, procesov in vmesnikov.

REŠITEV:

Skupaj z naročnikom Unikaten.si smo sooblikovali koncept, ki deluje na principu trgovine v trgovini, kar pomeni, da se lahko domači ustvarjalci v spletni trgovini registrirajo, ustvarijo svoje male trgovine in dodajajo izdelke, ki jih želijo prodajati. Ime in koncept blagovne znamke smo soustvarili Editorjevci, saj je ideja dobila končno obliko s pomočjo našega projektnega svetovalca. Najpomembnejši korak pa je bila tehnična izvedba projekta, kjer smo poskrbeli, da je tok med prodajalci in kupci spletne trgovine nemoteno stekel in poteka brez vključevanja naročnika v prodajni proces. Tako se naročila, plačila in končna dostava urejajo izključno med prodajalci in kupci. 

Poskrbeli smo tudi za prijazen način urejanja trgovinic, saj lahko prodajalci urejajo izdelke, dodajajo slike in opise kar v front-endu, brez zapletenih procesov in vmesnikov. Tako je vzdrževanje trgovinic res enostavno in hitro, ustvarjalcem ne vzame veliko časa, ki ga tako lahko posvetijo svojemu ustvarjanju.

Spletna trgovina Unikaten.si deluje na način, da naročnik preko našega CMS sistema MyPortal skrbi za nadzor pristnosti trgovin, prodajnih izdelkov in kvalitete celotne trgovine. Naročnik deluje kot posrednik in preko sistema MyPortal podpira ter gradi blagovno znamko Unikaten.si na način, da skrbi za dodatne aktivnosti in promocije v trgovini, npr. z izpostavljanjem najbolj prodajanih artiklov, ustvarjalcev in njihovih trgovinic ter z različnimi idejami za darila in DIY izdelke. 

KONČNI REZULTAT:


  • povezovanje ponudbe in povpraševanja izdelkov domačih ustvarjalcev
  • ponudba in promocija unikatnih in kreativnih izdelkov
  • hitro in enostavno urejanje izdelkov v front-end
  • varen spletni nakup
  • enostavna spletna prodaja
  • spodbujanje malega gospodarstva

spletno trgovino Unikaten.si spodbujamo ustvarjalnost kreativnih posameznikov in jim omogočamo ovrednotiti njihove unikatne izdelke z možnostjo se povezati s kupci, ki iščejo unikatne izdelke, ki jih nikjer drugje ne morejo najti. Naročnik s sistemom MyPortal sam skrbi in ohranja pristnost ter kvaliteto celotne spletne trgovine, skrbi za dobro ponudbo in nemoteno prodajo ter za zadovoljstvo tako kupcev z enostavnim in nemotenim naročanjem, kot prodajalcev, ki jim omogoča unikatno in prisrčno prodajno platformo za razvoj in rast lastnega posla.


  Netko 2015 finalist

Unikaten.si je prejel priznanje finalista najodličnejših slovenskih digitalnih projektov Netko 2015.

Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene